Programma

SpeakerSessions ‘Het L-woord’ vindt plaats op 13 juni aanstaande in CREA Amsterdam. De deuren gaan om 20:00 uur open en het programma vangt om 20:30 uur aan.

Hieronder een overzicht van de presentator, de sprekers en artiesten die te zien zijn tijdens SpeakerSessions ‘Het L-woord’.

De presentator

Nederlands: Maurice Marcus André Seleky (Utrec...

Nederlands: Maurice Marcus André Seleky (Utrecht, 31 augustus 1982) is een Nederlands schrijver (Photo credit: Wikipedia)

Maurice Seleky; auteur van Ego Faber, daarnaast is hij oprichter van de jaarlijkse Jonge Schrijversavond. Hij debuteerde in 2010 met de roman Ego Faber bij uitgeverij Ambo-Anthos en hiervoor ontving hij in 2011 de BoArte Cultuurprijs.

Maurice werd op 31 augustus 1982 geboren in Utrecht. Tijdens zijn studietijd was hij actief als freelance journalist, filmmaker en organisator van culturele evenementen. Momenteel werkt Maurice aan zijn tweede roman en aan de vijfde editie van de Jonge Schrijversavond.

Voor meer informatie: http://mauriceseleky.nl

De verschillende sprekers en artiesten

English: Ellen Deckwitz at the national champi...

English: Ellen Deckwitz at the national championship of poetry slam (Photo credit: Wikipedia)

Ellen Deckwitz won in 2009 de Meander Dichtprijs en het Nederlands Kampioenschap Poetry Slam. Daarnaast heeft ze twee dichtbundels uitgegeven, ‘De steen vreest mij’ en ‘Hoi Feest’.

Ellen werd op 20 mei 1982 geboren in Deventer. Ze studeerde Nederlands in Groningen en voltooide de master; Literatuur- en Cultuurwetenschap. Tijdens haar studie in Groningen was ze actief als illustrator en columnist van het studentenopinieblad; Nait Soez’n. Sinds 2000 is Ellen actief als dichteres en droeg ze haar gedichten voor bij: De Wereld Draait Door, De Nacht van de Poëzie, Lowlands en Poetry International.

Het fragment van De Wereld Draait Door: vanaf 3.20 min. http://dewerelddraaitdoor.vara.nl/media/85919

Selma Peelen is singer/songwriter en maakt deel uit van de groep Rauw! Selma is vanaf haar achtste al bezig met muziek. Selma besloot om vanaf haar twaalfde pianolessen te volgen, zodat ze kon zingen en tegelijk muziek kon maken. Op haar vijftiende schreef Selma al haar eigen nummers en nam ze zanglessen. Je kunt dus wel stellen dat Selma altijd bezig is geweest met muziek.
Haar muziek omschrijft zich het beste als een vloeiende mix van westerse en oosterse invloeden. Zelf omschrijft ze haar muziek als ‘intens, melancholisch, en een vleugje oriëntaals’. Zij trad eerder op op onder andere de Parade, Oerol en in Paradiso.

Voor meer informatie over Selma: http://www.selmamusic.nl

Outrageous is een dansgroep die veel verschillende stijlen danst. De groep bestaat uit 8 meiden waarvan  Kegan, Monice, Paula en Rhoxane aanwezig zijn tijdens SpeakerSessions. Deze meiden komen van over de hele wereld. Tijdens SpeakerSessions dansen zij Hiphop Lyrical. Benieuwd hoe dat eruit gaat zien?

Hier is een voorproefje: https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=qCHNHAhuCvg

Plaats een reactie